Sivut

taustakuva

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Virkattuja paju vilttejä lahjoiksi

Montakohan vilttiä olen aloittanut muutaman vuoden aikana, yhtään en ole saanut valmiiksi kun innostus on lopahtanut tai suunnitelmat värien/mallin suhteen on muuttuneet. :D Nyt työn alla on kaksi vilttiä, joissa tekeminen on edistynyt paremmin kuin aikaisemmin. Johtunee siitä, että motivaattorina on tällä kertaa lahjaksi tekeminen.

Ruutumallina  molemmissa virkkauksissa on Paju (ohje löytyy kirjasta 200 virkattua ruutua). Malli toimii tosi hyvin eri väriyhdistelmissä, 1,2 tai 3värisenä.
Hyvältä ystävältäni tuli kuukausi sitten vauvauutisia, ja lähdin samantien lankaostoksille. Halusin jotain pehmeää lankaa joka ei kutita ihoa vasten, ja valitsen novitan Miamin. Värit minulla oli jo valmiiksi mielessä, vaikken tiädäkään kumpi sieltä on tulossa. Valitsin mieluummin tyylikkäät värit joiden tiedän olevan ystäväni mieleen, ja kestävän aikaa. Minusta on muutenkin vähän ärsyttävää värikoodata tyttö ja poikavauvoja vaaleanpunaisella ja -sinisellä... Niin ja aikaa viltin tekemiseen on elokuuhun saakka.

Pikkuihmisen viltistä tulee valko-vaaleanharmaa. Suunnittelin kooksi 4x5ruutua, yksi ruutu on kooltaan n. 18cm.

Toinen viltti on valmistumassa äidilleni 60-vuotislahjaksi. Juhlapäivä on marraskuussa, joten luulisin että minulla on ainakin riittävästi aikaa sen valmiiksi saamiseen. Laskeskelin että tarvitsen n. 70-80 ruutua ja n. kilon lankaa valmiiseen peittoon. Lankana tähän vilttiin on Novitan Nalle väreissä vaaleanharmaa, beige ja valkoinen.Alunperin minun oli tarkoitus tehdä äidille viltti Mooglyn Afghan Crochet-a-Long -projektin mukaan, jossa kahden viikon välein julkaistaan uusi ruutumalli. Idea on mun mielestä mahtava, kahdessa viikossa yksi ruutu ja viltti valmistuisi kun itsestään jouluun mennessä! Ja samalla saa opetella uusia malleja. Tähän mennessä julkaistut ruudut olivat kuitenkin mielestäni liian sekavan näköisiä niissä väreissä mitä olin valinnut. Lisäksi ruuduista oli vaikeaa saada samankokoisia keskenään. Ruudut menivät siis purkuun ja kokeilin Paju -ohjeella, ja se meni heti nappiin näissä väreissä! Jännää miten esim. tässä ruutumallissa nämä värit eivät sopineet ollenkaan yhteen, mutta paju -ruudussa taas tosi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti