Sivut

taustakuva

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Liitutaulu keittiöön ja joululahjuksia

Askartelin keittiöön liitutaulun vanhoista taulukehyksistä ja liitutaulukontaktimuovista.


Tässä ainekset.Vanhat kehykset (lasia ei tarvita tähän), kuvioteippiä ja akryylimaalia koristeluun, liitutaulukontaktimuovia (nerokasta!). Liimasin kontaktimuovin kehyksen taustalevyyn.


Maalasin kehyksen reunat punaisella maalilla ja koristelin kuvioteipillä

Liidun kiedoin villalankaan ja kiinnitin taulun takapuolelle teipillä. 

Virkkasin villalangasta pienen taulusienen, se on kehyksessä kiinni nastalla.

 Askartelin eilen illalla taas muutaman tulitikkuaskin, näitä ajattelin laittaa joululahjojen kylkiäisiksi. Nää on kivoja pikku viemisiä kun käy kavereilla kylässä.

Eilen kokeilin myös sytykeruusujen tekemistä, ruusut oli jo valmiina mutta eilen sain ne dippailtua steariiniin. Käytin harmaita ja vihreitä kananmunakennoja, ja vihreitä kynttilänjämiä. Ohjeita näitten tekemiseen löytyy aika mukavasti googlettamalla, ja tekeminen on tosi helppoa. Ideana minusta sytykeruusu on hieno, ne voi tehdä 100% kierrätysmateriaalista joka menisi muuten roskiin.

Oma vinkki steariinin kanssa läträämiseen: en halunnut pilata omia kattiloitani, joten sulatin steariinin metallisessa säilykepurkissa, jonka laitoin vesihauteeseen teräskattilaan. Purkin pohjalle pari senttiä vettä ja sinne kynttilänpätkät sulamaan. Kun ovat sulaneet, kattila ja purkki pois liedeltä. Varaa kattilan kansi lähelle tulipalon varalta! Dippaaminen tapahtuu ottamalla ruusu grillipihtien väliin ja uittamalla nopeasti steariinissa. Nämä on dipattu kahdesti. Kääräisin grillipihditkin folioon, ettei tarvitse rapsutella niistä steariinia pois.

Tässä on taas pari joululahjaa valmiina :D Ajoissa olla pittää..Tämmöisiä palkintoja lähti jo toiselle arvontavoittajalle Outiriinalle matkaan, huutelen tässä vielä pääpalkinnon voittajaa INKERIÄ! Laita minulle yhteystietosi tämän viikon perjantaihin mennessä! :) Jos voittajasta ei tuohon mennessä kuulu, arvotaan palkinto uudestaan vain lukijoideni kesken.

 

5 kommenttia:

 1. Tosi hauska ja hyödyllinen idea tuo liitutaulu. Vai saa sitä kontakstimuovissakin?!
  Ja sytykeruusut on kivoja,olis vaan takka minne niitä heitellä ja sytytellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ei minullakaan ole takkaa eikä saunaa mihin noita testailla! Joten lahjoiksi kaikki joutaa :) ehkä mie pääsen vastalahjaksi saunomaan muutaman kerran. :D

   Poista
 2. Tuo liitutaulu idea on ihan huippu :)

  VastaaPoista