Sivut

taustakuva

perjantai 14. syyskuuta 2012

Jämälangoista hyödyllistä + pikku ARVONTA

Syksyn saapuessa minulle on iskenyt taas kauhea virkkausbuumi päälle, ja monenmoista keskeneräistä projektinpoikasta lojuu olkkarin pöydillä, käsilaukuissa, lattioilla (kyllä olen vain ihminen), laatikoissa, koreissa.... Olen siis tyyppiä joka innostuu uusista käsityöprojekteista ja juttujen aloittamisesta enemmän kuin viimeistelystä ja valmiiksi saattamisesta :D

Tämän ison lankasolmun keskellä sain myös jotain järkevää aikaan, joka toivottavasti hieman auttaa järjestyksen ylläpitämistä:

Virkkuukoukut järjestykseen koukkukoteloon!

Kotelosta tuli vähän ällön värinen, koska halusin käyttää siihen jämälankoja joita tuskin muualla tulee käytettyä..  Virkatun tuubin sisällä on muovinen putkilo, joka on alunperin hammasharjateline (saatu kaupanpäälle varmaan hammasharjan kyljessä). Tulipahan sillekkin törpelölle käyttöä. Pussukan voi kiristää kiinni nauhoilla, jolloin koukut eivät pääse putoilemaan.

Ja mitäs nuo härpäkkeet tuossa koukkupussin kyljessä sitten on? Noh, ehkä maailman nerokkain keksintö virkkaajille ja neulojille avuksi, silmukkamerkit! Ensin ajattelin että turhaa hifistelyä tämmöset, ja käytin aina langanpätkää merkkaamaan kierroksia. Sitten tein itselleni yhden kokeeksi tänä kesänä, ja kummasti helpottui kierrosten laskeminen.


Tästä päästäänkin ARVONTAAN!TARVITSETKO SINä SILMUKKAMERKKEJä?
Haluan jakaa tämän varsin hyödyllisen keksinnön teidän kanssanne. Nyt olisi jaossa kuuden kappaleen setti käsintehtyjä merkkejä. Merkit sopivat niin virkkuu- kuin neuletöihinkin.

1. palkintona 6 kpl silmukkamerkkejä2. Palkintona 6kpl käsintehtyjä viinilasimerkkejä

Merkit sopivat kaikkiin jalallisiin viinilaseihin ja ovat kestäviä. Jokaisessa merkissä on koristeena erilainen Intialainen lasihelmi ja erivärisiä lasisia siemenhelmiä.


Saat arvan kun:
 • Kommentoit tähän postaukseen
 • Olet tai liityt lukijakseni arvonnan aikana bloggerissa.
 • Jaat tämän postauksen omassa blogissasi/facebookissa.
Voit saada yhteensä 3 arpaa. Ilmoita kommentissasi monellako arvalla osallistut, sekä nimimerkkisi. Osallistut automaattisesti molempien palkintojen arvontaan, muista mainita kommentissasi jos haluat osallistua vain jommankumman arvontaan!

ARVONTA ON PääTTYNYT!!!

13 kommenttia:

 1. Osallistun kahdella arvalla:)
  Kiva idea tuo silmukkamerkki.

  VastaaPoista
 2. tokihan taas arvonnassa mukana. itse tein pikaisesti kaksi merkkiä, ja ihan samoin olin eka ajatellut että langanpätkä tai hakaneula toimii aivan tarpeeksi hyvin... kyllä tääkonsti on parempi. ja kauniimpi ;) eli siis lukijasi olen, kommenttikin tässä tuli, ja blogiin linkin laitan sivupalkkiin :))

  VastaaPoista
 3. Kiva ja hyödyllinen. Nyt koukut löytyy ( jos muistaa ne tuonne laittaa) :))
  Tottakai silmukkamerkkejä tarttee.Kahdella arvalla mukana :)

  ps. nyt vaan sitä huivia virkkaamaan. Sen tekee muutamassa tunnissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä, sitähän se tietysti vaatii että pitäisi muistaa koukut tuonne pussiin aina palauttaakin! :)
   Huivia varten lähden tästä mammuttimarkkinoille lankatarjousten perässä!

   Poista
 4. yhdellä arvalla mukana. Vasta tänä vuonna minäkin ekat silmukkamerkkini sain ja kivoja ovat, kuhan tallessa pysyisivät =/

  VastaaPoista
 5. Moi! Minäkin heräsin bloggailun pariin ja huomasin arvontasi. Kolmella mukaan - laitan sivupalkkiin tietoa arvonnastasi, jos vaikka joku eksyisi blogiini. En kyllä ole paljon viime aikoina saanut sitä päivitettyä - aika mennyt ihan muussa :)

  VastaaPoista
 6. Itse en ole käyttänyt silmukkamerkkejä, mutta kyllä on monasti mielessä käynyt, että tuohon asiaan on olemassa pätevä apuväline; miksei vaan tule hankittua..
  Olen arvonnassa mieluusti mukana, molemmat palkintovaihtoehdot houkuttavat yhtälailla.

  VastaaPoista
 7. Kätevät nuo silmukkamerkit, yksi arpa:-)

  VastaaPoista
 8. Nerokkaat silmukkamerkit! Kahdella arvalla niitä tavoittelemaan :)

  VastaaPoista
 9. Kahdella mukaan, tämähän on hauska idea! Mistä keksit tämän??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmukkamerkit 'keksin' ihan tarpeeseen kun virkkailin pieniä amigurumeja joissa piti tarkkaan laskea silmukoita. Näin netissä kuvallisen ohjeen jossa silmukkaan oli laitettu metallinen koristeltu merkki, ja siitä se sitten lähti. :D

   Poista
 10. Yhdellä arvalla mukana. Silmukkamerkkejä tekee mieli, jospa onni suosisi.

  VastaaPoista
 11. Olen yhdellä arvalla mukana arvonnassa. Silmukkamerkit olisi mieluisampi voitto, mutta yhtälailla osallistun molempien arvontaan.

  VastaaPoista