Sivut

taustakuva

torstai 21. kesäkuuta 2012

Unisieppareita

Lomalaisen aivot on virkeänä ja eilen illalla keksin jostain kumman syystä ruveta vääntämään pikkuisia unisieppareita. Ensin olisin halunnut tehdä siemenhelmistä pallon, mutta kun ei ottanut onnistuakseen muutaman yrityksen jälkeen (joita nyhräsin varmaan pari tuntia), piti keksiä jotain muuta. 

Tein kehikot paksusta kuparilangasta, kun sopivia ei valmiinakaan tähän hätään löytynyt. Punoksen tein virkkauslangoista, koristeena siemenhelmiä. "sulat" on samaa lankaa kuin punokset.

Nämä on nukeille tietysti, halkaisija ehkä 4cm. Tekeminen oli niin kivaa, että näitä tein pari lisääkin tänään, vihreällä ja mustalla langalla. kuvaan eivät kerenneet kun päivänvalo ehti jo kadota.Seuraavaksi pitäisi keksiä jotkut sievemmät kehikot joista voisi tehdä korvikset :)

edit. tässä koko läjä
 

Ainiin, ja jos joku tietää hyvän helmipallon ohjeen, ottaisin mielelläni vastaan! :) haluaisin tehdä palloista korvikset kun hyvä ideakin mielessä pyörii niistä, mutta kököllä ohjeella en saanut palloa aikaiseksi..  

Tässä vielä yksi nilkkakoru, joita olen vääntänyt jo muutaman kesäksi. Tämä on väännelty mustasta rautalangasta ja lasihelmet on purettu kirpparikorusta. Omaan käyttöön, ja pitäisi kestää vaikka uimisetkin!
3 kommenttia:

 1. Tosi kivoja sekä siepparit, että nilkkakoru. Mulla tuli mieleen just noi korvikset unisieppareista myös:)

  VastaaPoista
 2. WAU! Jackpot :) Nämä ovat todella taidokkaita ja tuskin maltan odottaa korvakoruja :)

  Ontosta siemenhelmipallosta minulla ei ole kokemuksia, mutta Peikkoselta voisit kysyä (hänen bloginsa löytyy mun sivupalkista, jos ei heti näy niin paina katso kaikki tai katso lisää (en muista kummin se toiminto on) Peikkosella on tosi ihania ja taidokkaita siemenhelmitöitä. Itse olen nähnyt ohjeen helmipallosta, jonka keskiönä on styrox-pallo. Siemenhelemet on pujoteltu nauhaan ja neulottu palloon aina rivi kerrallaan. Muistaakseni pallo oli ensin rei´itetty isommalla parsinneulalla ja sitten käytetty pienempää itse pujottelutyössä. Toiminee ehkä myös isokokoisella ja isoreikäisellä puuhelmellä?

  VastaaPoista
 3. kiitos Eila ja Meke! :) Tänään kokeilin kehikkoa memory wiresta korviksiin, mutta se oli jotenkin liian joustavaa.. eli kokeilut jatkuu :) Helmillä päällystämistä olen joskus tainnut kokeilla puuhelmellä, mutta nyt tekisi mieli oppia onton pallon tekotapa. täytyy vain kokeilla ja kokeilla!

  VastaaPoista